Aktuell: Nieuws van het DIA – Deutschland wählt!

Nieuws van het DIA – Deutschland wählt!

 

In samenwerking met ProDemos heeft de Onderwijsafdeling lesmateriaal rondom de Duitse Bondsdagverkiezingen ontwikkeld. Wij hebben dit materiaal bewerkt en bieden dit in het Duits aan. 

Op 26 september 2021 gaat Duitsland naar de stembus. De verkiezingen zijn deze keer erg spannend! Na 16 jaar zwaait Merkel af als kanselier. Wie haar opvolgt en welke partijen de nieuwe Duitse regering gaan vormen, is nog open.

Zowel de CDU/CSU, de SPD en de Grünen maken nog kans de grootste te worden. Wordt het Armin Laschet, Olaf Scholz of toch Annalena Baerbock? En hoe kan dan een coalitie eruit gaan zien? Wat zijn de belangrijkste speerpunten van de politieke partijen en in hoeverre lijken de Duitse partijen op de Nederlandse partijen?

De Duitse Bondsdagverkiezingen zullen in de hele wereld met spanning bekeken worden. Temeer omdat de bondskanselier een belangrijke plek inneemt in de Europese en globale politiek. En Nederland zal als klein buurland hoe dan ook bijzonder veel te maken hebben met de Duitse partners.

Redenen genoeg dus om met de leerlingen deze verkiezingen te bespreken!

https://duitslandinstituut.nl/bundestagswahl-2021